Hozzávalók (8 személyre): 45 dkg
rizs, 10 dkg vaj, 2 evőkanál olíva olaj, lehetőség szerint 1 evőkanál marha-
vagy borjúvelő, 1 kávéskanál sáfrány, 3 evőkanálnyi forró víz, 2 dl száraz
fehérbor, 1,5 liter tyúkhúsleves (3 leveskockából), őrölt fehér bors, 5 dkg
reszelt parmezán sajt
Elkészítése: A sáfrányt 15-20
percig forró vízben áztatjuk, serpenyőben felmelegítjük az olajat, és a vaj
felét, s három percig pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a
velőt és a rizst, óvatosan kavargatjuk öt percig, vigyázva, hogy ne barnuljon
meg. Hozzáöntjük a bort, addig melegítjük a rizst, amíg a bor csaknem
elpárolog, majd hozzáöntünk 1 csésze levest, s addig főzzük, amíg a rizs fel
nem szívja. Akkor folyamatosan hozzáöntjük a megmaradt levest, s kevergetjük,
amíg a rizs meg nem puhul. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, tetejére reszelt
sajtot szórunk.