Hozzávalók: 6 db egész tojás, 2
dl tej, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, 25 dkg kemény apró paradicsom, 5 dkg
reszelt parmezán (jellegű) sajt, 1 teáskanál paradicsompüré, 1 teáskanál
porcukor, ízlés szerint só, 1 mokkáskanál rozmaring, 1 mokkáskanál bazsalikom,
1 mokkáskanál törött fehér bors.
Elkészítése: A tojásokat habosra
verem. A tejbe belekeverem a lisztet, a paradicsompürét és az összes fűszert,
majd a tojáshoz keverem, végül az olajat is beleöntöm. A megmosott paradicsomokat
felnégyelem, és egy lapos tűzálló tálra teszem egymás mellé. (Nem egymásra!) A
tojáskeveréket ráöntöm, és a tálat saját fedelével letakarva a mikrohullámú
sütőbe tolom. A legerősebb fokozatra kapcsolva három percig sütöm, majd kivéve
a készülékből, ráhintem a reszelt sajtot, és a tálat megfordítom. Még három
percig sütöm. Négy cikkre vágva teszem tányérokra és még külön is meghintem
kevés reszelt sajttal.