Hozzávalók: 4 l víz, só, 300-400
g penne (toll-hegy- tészta), 1 nagy paradicsom-paprika, 1 gerezd fokhagyma, 2
közepes nagyságú cukkíni, 2 evőkanál olívaolaj, 12 friss. nagy, tisztított
nyers vagy mély-hűtött garnélarák (bél nélkül), 2 evőkanál apróra vágott friss
bazsalikom vagy 2 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom, fekete bors,
bazsalikomágak ízlés szerint, 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
Előkészítés: 12
perc
Főzés: 22 perc
Elkészítése:
1. Fazékban felforraljuk a vizet,
megsózzuk. Beletesszük a tésztát, a csomagoláson előírt módon kifőzzük, de nem
túl puhára.
2. Közben megmossuk a paprikát,
megtisztítjuk a magoktól és a fehér belső erektől, majd durvára vágjuk. A
fokhagymát is megtisztítjuk, apróra vágjuk. A cukkínit megmossuk, levágjuk a
végét, hosszában félbevágjuk, és felszeleteljük.
3. Nagy serpenyőben
felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a garnélákat, 3-5 percig pároljuk, amíg
rózsaszínűre változnak. Ekkor kivesszük, és meleg helyre tesszük. A serpenyőbe
dobjuk a fokhagymát és paprikát, 3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a cukkínit és
bazsalikomot, további 3 percig pároljuk az egészet. A garnélát visszatesszük,
ismét felforrósítjuk az ételt. sóval, borssal ízesítjük.
4. Megmossuk, és szárazra
törölgetjük a bazsalikom-ágacskákat. Jól lecsepegtetjük a tésztát, mély tálba
tesszük. Ráöntjük a serpenyő tartalmát, óvatosan elkeverjük. Megszórjuk
parmezánnal, bazsalikommal díszítjük: Azonnal tálaljuk.