Hozzávalók: 4 I víz, só, 300-400
g Ruoti vagy fusilli tészta, 75 g dióbél, 1 evőkanál vaj vagy margarin, 1/8 l
félzsíros tejszín, 1/8 l tyúkhúsalaplé, 100 g Mascarpone desszertsajt vagy más
friss sajt, fekete bors, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
Előkészítés: 5
perc
Főzés: 14 perc
TIPP Ezt az egyszerűen
elkészíthető ételt ünnepélyes alkalmakkor is tálalhatjuk. Különlegessé teszi
ezt a fogást a ropogósra sült dióbél és a krémes mártás kombinációja.
Elkészítése:
1. Nagy fazékban felforraljuk a
vizet és megsózzuk: A forrásban lévő vízbe beletesszük a tésztát, s a
csomagolás útmutatója szerint megfőzzük, de nem túl puhára.
2. Közben durvára vágjuk a
dióbelet. Közepes nagyságú serpenyőben kis lángon megolvasztjuk a vajat,
beletesszük a diót, s kb. 1 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a tejszínt és a
tyúkhúsalaplevet. Növeljük a hőfokot, amíg a mártás főni nem kezd.
3. Hozzáadjuk a sajtot, és simára
keverjük a mártást. Borssal ízesítjük, beletesszük a petrezselymet.
4. A tésztát jól lecsepegtetjük,
tálra tesszük. Ráöntjük a diós-sajtos mártást, gondosan elvegyítjük, és azonnal
tálaljuk.