Sajtos brokkoli



Hozzávalók (4 személyre): 1 nagy fej brokkoli, 2 ek. olaj, 1 közepes nagyságú hagyma, 1 fej fokhagyma, 4 paradicsom, 2 kk. szárított bazsalikom, só, törött bors, 10 dkg. juhsajt, 2 ek. reszelt parmezán v. azt helyettesítő sajt, 1 ek. zsemlemorzsa
Elkészítés: Megmossuk, és virágjaira bontjuk a brokkolinit, fazékban vizet forralunk, fölé tesszük szűrőben a brokkolinit, lefödjük, és mintegy 20 percig gőzöljük, hogy megpuhuljon, de ropogós maradjon. Serpenyőben felhevítjük az olajat, 5 percig fonnyasztjuk benne a megtisztított, apróra vágott hagymát, a szétnyomkodott fokhagymát, hozzáadjuk a melegvízbe mártott, meghámozott, darabokra vágott paradicsomot, a bazsalikomot, és esetleg kevés vizet hozzáöntve összefőzzük sűrű mártássá.
Sóval, borssal ízesítjük. A brokkolinit tűzálló edénybe tesszük, ráöntjük a paradicsommártást, tetejére rakjuk a felszeletelt juhsajtot, megszórjuk reszelt sajttal és a zsemlemorzsával, Sütőben 20 percig aranysárgára sütjük.