Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg
liszt, 10 dkg főtt füstölt sonka, kb. 40 dkg mozzarella sajt, 2 tojás, 1 kg
paradicsom, 4 dkg élesztő, 8 evőkanál olívaolaj, 1 /2 csokor kakukkfű, só,
bors, csipetnyi cukor, a nyújtáshoz liszt, a kenéshez margarin
Elkészítése: Az élesztőt 2.5 dl
meglangyosított, cukros vízben felfuttatjuk. Az átszitált lisztet összekeverjük
csipetnyi sóval, 6 evőkanál olajjal és az élesztős folyadékkal. Tésztává gyúrjuk,
majd letakarva, meleg helyen 15 percig kelesztjük. Közben a sonkát kockákra
vágjuk, a megmosott paradicsomot felaprítjuk. A lecsöpögtetett mozzarellát,
apróra felkockázzuk. A kakukkfüvet megmossuk, leveleit lecsipkedjük. A felütött
tojásokat összekeverjük a sonkával, a mozarellával és a kakukkfüvet. Sózzuk,
borsozzuk. A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd két részre osztjuk, és
külön-külön, kb. 24 cm átmérőjű, kerek lappá nyújtjuk. A tölteléket elosztjuk a
tésztalapokon úgy, hogy körben kb. 2 cm-es rész üresen maradjon. A lapokat
félbehajtjuk, a széleket összenyomjuk, majd a tészta mindkét oldalát olajjal
megkenjük. Tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőbe toljuk. 225 fokon
(gáztűzhelynél 4-es fokozaton) 20-25 percig sütjük. Melegen fogyasztjuk.
Elkészítési idő kb. 1 óra,