Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg
babapiskóta, 0,5 dl erős feketekávé, 4 evőkanál kávélikőr, 25 dkg szőlő, 25 dkg
tehénfúró, 20 dkg mascarpone jellegű tejszín krémsajt, 5 dkg cukor, 1 zacskó
vaníliás cukor, a díszítéshez kakaópor és étcsokoládé
Elkészítése: A babapiskótát a
feketekávéval és a likőr felével meglocsoljuk. 6 szép nagy szem szőlőt a
díszítéshez félbevágunk és kimagozunk. Az áttört tehéntúrót kikeverjük a tejszínkrémsajttal,
a cukorral, a vaníliás cukorral és a maradék likőrrel. A babapiskótát. a krémet
és a szőlőt üvegtálba rétegezzük. Kb. 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.
Kakaóporral meghintjük, csokoládéforgácsokkal és a fél szőlőszemekkel
díszítjük.
Elkészítési idő 20 perc.