Hozzávalók négy személyre: 3
tojás, 3 kanál liszt vagy dara, 3 kanál reszelt parmezánlajt, hústekercsek
Elkészítése: Amikor a (hús)-
leves kész, leszűrjük, majd egy merőkanálnyit leveszünk belőle, ezt kihűtjük.
Eközben egy mély tálban összekeverünk (4 tányérnyi leveshez) 3 tojást, 3 kanál
lisztet (esetleg finom darát), ugyanennyi reszelt parmezánt. (Fűszerezhetjük,
ízlés szerint, kevéske szerecsendióval, ám ez nem okvetlenül szükséges.) Az
egészet jól elkeverjük, majd hozzákeverjük a már kihűlt, merőkanálnyi levest.
Ezután a tál tartalmát lassan,
állandó kavargatás közben belecsurgatjuk a forrásban lévő levesbe úgy, hogy a
levesbetétből hosszú cafrangok formálódjanak. Végül belerakjuk a hústekercseket.
Hústekercsek
Hozzávalók: marhahússzeletek,
zsír vagy olaj, bor, víz, vagy sűrített paradicsom erősen hígítva
Elkészítés: A húst hosszúkás,
mintegy 8 cm hosszú, 4 cm széles darabokra vágjuk. Ezeket a csíkokat a
következőképpen töltjük meg:
Sertéssült és sült csirke,
füstölt sonka és sonkaszalonna maradékait összedolgozzuk egy darabka
fokhagymával és majoránnával, megsózzuk, megborsozzuk, reszelt szerecsendiót
adunk hozzá. Ehhez jön azonos mennyiségű, tejbe áztatott fehér kenyér, egy-két
tojássárgája, reszelt parmezán sajt.
A
hússzeletekbe belegöngyöljük a tölteléket (cérnával átkötve vagy fogpiszkálóval
átszúrva), majd lapos cseréptálba tesszük, ahol már várja a zsír vagy az olaj.
A megpirított tekercsek nyakon öntendők borral, majd ha ez elpárolgott, vizet,
esetleg erősen hígítva sűrített paradicsomot töltünk rájuk, így puhára
párolódnak