1 csirke (kb. 1 kg-os), 1 liter
paradicsom ivólé, közepes nagyságú zellergumó, 10 dkg spagetti, 10 dkg reszelt
parmezán sajt, 1 dl tejszín, 1-1 mokkáskanál törött fehér bors, bazsalikom,
rozmaring, kakukkfű, 2 evőkanál olaj, ízlés szerint só.
A csirkét megtisztítom, és 12
darabra vágom. A húsdarabokat a felforrósított olajon, erős tűzön, mindkét
oldalán átpirítom, majd felöntöm a paradicsomlével és még fél liter vízzel.
Megsózom, hozzáteszem a fűszereket és fedő alatt félpuhára főzöm. A spagettit
apróra tördelem, és a félig főtt csirkéhez teszem. Kis lángon, gyakori
kevergetés mellett készre főzöm. Ha a leve idő előtt elfő, egy-két pohárnyi
forró vízzel apránként pótolom.
Végül beleöntöm a tejszínt, jól
elkeverem, és egyet forralok rajta. Közben a megtisztított zellert finom lyukú
reszelőn lereszelem, és a reszelt sajttal együtt a levesestányérokba osztom,
majd a tűzforró levest rámerem.
Elkészítési ideje: 60 perc