Hozzávalók: 10 dkg szalonna, 1
evőkanál olaj, 1 póréhagyma, 1 kg vegyes zöldség, 3 húsleveskocka, 1
babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, 10 dkg szarvacskatészta,
1 csokor petrezselyem, 10 dkg sajt, só
Elkészítés: Az apróra kockázott
szalonnát kisütjük, egy evőkanál olajat öntünk rá, és a megtisztított,
karikákra vágott póréhagymát megfonnyasztjuk benne. A megtisztított zöldségféléket
feldaraboljuk, és a burgonya kivételével a póréhagymához adjuk. Néhány percig
kevergetve pároljuk, majd 1, 5 liter vízzel felöntjük. A leveskockákat
belemorzsoljuk, a babérlevéllel, a fokhagymával, a kakukkfűvel, a
bazsalikommal, a rozmaringgal, sóval, borssal is ízesítjük, végül lassú tűzön
félpuhára főzzük. Ekkor kerül bele a kockákra vágott burgonya. Ha már az is
félig megpuhult, a szarvacskatésztát többször is megkeverve kétszer főzzük, és
a zöldséghez adjuk. A tetejét finomra vágott petrezselyemmel díszítjük. A
sajtot tálaláskor mindenki magának szórja a tetejére.