Hozzávalók: 2 db közepes
burgonya, 2 db kemény paradicsom, 2 fej hagyma, 2-3 sárgarépa, 1 gerezd
fokhagyma, 15 dkg spagetti, 10 dkg parmezán, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál
só, csipetnyi cukor, 1 kávéskanál olasz fűszerkeverék, csipetnyi curry, 1
kávéskanál olaj
Elkészítés: A megtisztított és
felaprított burgonyát, hagymát és sárgarépát olajon megpároljuk, majd kb. 1 1/2
l vízzel felengedjük, és az ízesítőkkel együtt főzzük. Amikor félig elkészült
(kb. 10 perc), belekeverjük a lehámozott, felszeletelt paradicsomot, az apróra
vágott fokhagymát és spagettit. Puhára főzzük, így egy majdnem sűrű, főzelékhez
hasonló ételt kapunk. Tetszés szerint hígítható. Tálaláskor bőven megszórjuk
finomra vágott petrezselyemmel és reszelt sajttal.