.
Hozzávalók: 30 dkg sertéscsont,
20 dkg sárgarépa, 15 dkg fehérrépa, 12 dkg kelkáposzta, 10 dkg burgonya, 10 dkg
karalábé, 10 dkg zeller, 4 dkg zsír, 2 dkg só, 3 dkg paradicsompüré, 1 csomó
petrezselyemzöld, 5 dkg spagetti, 5 dkg reszelt sajt, 5 dkg füstölt szalonna.
Elkészítése: A csontot 5 dkg
sárgarépával, 5 dkg fehérrépával, 1,5 l sós vízben 2 órán át, főzzük. A
megtisztított zöldséget, kelkáposztát, burgonyát, zellert, karalábét metéltre
vágjuk, és zsírban megpároljuk. A füstölt szalonnát kockára vágjuk, megpirítjuk
a paradicsompürével. A csontlevest leszűrjük, beletesszük a párolt zöldségeket,
a pirított szalonnát, spagettit, és 20 percig forraljuk. A reszelt sajtot a
tányérokba tálalt levesbe tesszük.