Hozzávalók: 1 l csontlé, 20 dkg
szárazbab, 10 dkg nyer sonka, 10 dkg káposzta, 10 dkg parajlevél, 2 gerezd
fokhagyma, 10 dkg fehérrépa, 1 csomag petrezselyem 10 dkg zeller, 10 dkg
sárgarépa, 10 dkg burgonya, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöldbab, 3 db paradicsom,
1 db zöldpaprika, 10 dkg száraz tészta, 5 dkg parmezán sajt, só, törött bors.
Elkészítése: Az apróra vágott sonkát
megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt zellert, sárgarépát, hagymát, burgonyát.
A babot sós vízben puhára főzzük és hozzáadjuk a zöldségfélékhez. A
felszeletelt káposztát, fehérrépát, parajt, is megpirítjuk, majd zúzott
fokhagymával, paradicsommal, paprikával, zöldbabbal, együtt a csontlével,
sózva, megborsozva puhára főzzük. Belefőzzük a tésztát, és közvetlen tálalás
előtt belekeverjük a reszelt sajtot.