Hozzávalók négy személyre: 3
erőleveskocka, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg karalábé, 10 dkg
kelkáposzta, 10 dkg zeller (gumó), 10 dkg burgonya, 5-6 szál petrezselyem, 1
evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál zsír, 4 dkg füstölt szalonna, 5 dkg
spagetti, 5 dkg reszelt sajt
Elkészítése: A leveskockákat főzd
fel 2 liter vízben. A megtisztított zöldségeket vágd metéltre (rövid szálakra),
és kevés zsíron párold meg. Süsd ki az apró kockákra vágott szalonna zsírját, s
azon kicsit pirítsd a paradicsompürét, majd add hozzá a levest, s tedd bele a
zöldségeket. Ha felforrt, dobd bele a spagettit, s lassan forrald, míg a tészta
meg nem fő. A tányérokba kitálalt levesbe szórj reszelt sajtot.