400 g Spátzle (a nokedlihoz
hasonló állagú, de metélt formájú német tészta), 1 evőkanál olaj
0,5 l tej, 1,5 evőkanál vaj, 1
evőkanál liszt, 125 g gorgonzola sajt, fehér bors, 1 tojássárgája
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 15 perc
1. A vizet felforraljuk és
megsózzuk. A spátzlét az olajjal együtt 12-15 percig főzzük.
2. Közben felforrósítjuk a tejet.
A vajat lábasban megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet. Kissé megpirítjuk, a
forró tejjel felöntjük, jól elkeverjük.
3. A sajtot szétmorzsoljuk, a
tejhez adjuk, sóval, borssal ízesítjük. A mártást a tojássárgájával besűrítjük.
A tésztát jól lecsepegtetjük, tálba tesszük, ráöntjük a mártást, és tálaljuk.