Hozzávalók: 1 kg pacal, 1 fej
hagyma, 3-4 kanál olívaolaj, 35 dkg paradicsom, 35 dkg padlizsán, 5 dkg
szalonna, 10 dkg juhsajt, 2 keménytojás, 1 ek reszelt parmezán, só, bors, olaj
Elkészítése: A padlizsánt
felkockázom, besózom, egy órán keresztül állni hagyom, majd leöblítem és
leitatom róla a vizet. Olajon pirosra sütöm, leszűröm. Az olívaolajon üvegesre
pirítom az apróra vágott hagymát és szalonnát, ráteszem a tisztított, csíkozott
pacalt és zsírjára pirítom. Sózom, borsozom, beleteszem a kockázott
paradicsomot, és majdnem puhára párolom. Egy tűzálló edényben rétegesen lerakom
a pacalt, a padlizsánt, a juhsajtot, a felkarikázott keménytojásokat. Tetejét
megszórom reszelt parmezánsajttal, és a sütőben szép pirosra sütöm.