Hozzávalók: 4 l víz, só, 750 g
gyenge zöld spárga, lehetőleg olasz, 1 citrom, 60 g vaj, frissen őrölt fehér
bors, 350 g Tagliarini tészta, 1 evőkanál olaj, 2-3 ág citromfű, 40-50 g
reszelt parmezán sajt vagy 80 g füstölt lazac
Előkészítés: 15
perc
Főzés: 15 perc
TÁLALÁSI JAVASLAT Ehhez a friss tavaszi ételhez kínáljunk
könnyű olasz fehérbort.
Elkészítése:
1. Felforraljuk a vizet, és
megsózzuk. Közben meghámozzuk a spárgát. A spárga csúcsi részét levágjuk, az
alsó végeket félretesszük leves készítéséhez. A spárga többi részét 3-4 cm
hosszú darabokra vágjuk.
2. Kifacsarjuk a citrom levét.
Lábasban felforrósítjuk a vajat, a spárgát néhány percig kissé megpároljuk
benne. Sóval, borssal és a kinyomott citrom levével ízesítjük.
3. A tésztát a forró vízbe
tesszük, hozzáadjuk az olajat is, majd nem túl puhára főzzük és lecsepegtetjük.
4. Megmossuk a citromfüvet,
szárazra törölgetjük és lecsipkedjük a leveleket. A tésztát 4 tányérra
egyenlően elosztjuk, majd ráhelyezzük a spárgát. Citromfűvel díszítjük,
megszórjuk reszelt parmezánnal, és azonnal tálaljuk.