Leves firenzei módra
Hozzávalók: 10 dkg
halványítózeller-szár, 1 fej vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd
fokhagyma, 2 zöldpaprika, 4 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 10 dkg
burgonya, 1 fej káposzta, 10 dkg hámozott, előfőzött konzerv paradicsom, 10 dkg
előfőzött nagy szemű fehérbab, 10 dkg cukkíni, 4 evőkanál olaj, 1.5 dl víz vagy
erőleves, só, bors, bazsalikom, tálaláshoz parmezán sajt
A felaprított hagymát,
fokhagymát, felkarikázott pórét és zellerszárat az olajon 5 percig üvegesre
pároljuk, és egy picit megsózzuk. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát,
petrezselyemgyökeret, kockára vágott burgonyát, káposztát, konzerv paradicsomot
és a babot. A levest felöntjük a vízzel vagy erőlevessel, egy kicsit megsózzuk,
borsozzuk. A levest készre főzzük 20-25 perc alatt. Az utolsó tíz percre
hozzáadjuk a felkockázott cukkínit is.
A levest bazsalikommal is
fűszerezhetjük ízlés szerint, valamint tálaláskor reszelt parmezánnal
szórhatjuk meg a tetejét.